Norske Delve er blitt mobil

Microsoft ruller ut nye kontorapplikasjoner.

Norske Delve er blitt mobil
Slik er mobilversjonen av Delve. Bilde: Microsoft

Norskutviklede Delve, som baserer seg på søketeknologiene og datamodellen Office Graph, har vært tilgjengelig på desktop i noen uker nå.

Vi besøkte Microsoft norske utviklingskontor senest forrige uke.

I dag rulles Delve også ut for iOS og Android, i takt med Microsofts strategi om å være tilstede på de fleste økosystemer. 

Som digi.no har skrevet tidligere, Delve handler om å samle sammen arbeidsrelevant informasjon som stammer fra deg selv og kolleger, og presentere den på en visuell, oversiktlig og nyttig måte. Man skal kunne se hva kolleger jobber med, samarbeide om dokumenter, dele avtaler og så videre. 

Samtidig bakes flere av Delve-funksjonene tettere inn i Office 365.

Mobil først

Først og fremst kommer det apper, altså. Applikasjoner for Delve består av tre hovedsider, der den første viser en nyhetsfeed for arbeidsdagen. Blant innholdet er filer fra Word, PowerPoint, Excel og PDF-dokumenter, som deles på tvers av organisasjonen. Man får også opp dokumenter som stammer fra eposter. 

Den andre siden viser personer man er knyttet til gjennom organisasjonen, og hva de forhåpentligvis jobber med. 

Den siste siden viser eget arbeid. 

Samtidig er det blitt rullet ut en del oppdateringer til Office 365 og Delve-funksjonaliteten der, slik at opplevelsen er tilpasset flere skjermstørrelser, er mer oversiktlig, og slik at profilene er lettere å finne frem til. 

Det bakes også inn en bloggefunksjon som kan brukes internt i organisasjonen, det er integrert mot Yammer, og man kan legge inn visuelt innhold fra andre Office-applikasjoner. Microsoft mener at det er en moderne måte å uttrykke seg internt i bedriften på. 

Delve kommer også til Windows Phone som universalapp, men det skjer ikke helt enda. Mobilversjonen av Delve er per i dag tilgjengelig i USA, Irland og Norge - flere land vil få tilgang til applikasjonene i tiden fremover.