Norske plateselskaper skal selge musikk på nettet

Norske plateselskaper har laget en musikkdatabase med 25.000 låter, der alt kan høres, kjøpes og klareres for bruk via nettet.

Norske plateselskaper har laget en musikkdatabase med 25.000 låter, der alt kan høres, kjøpes og klareres for bruk via nettet.

En enorm, åpen internettdatabase med norsk musikk blir i dag åpnet for bruk. På nettsidene til Phonofile kan man laste ned musikk fra mer enn 800 norske artister

Tjenesten er i første rekke tilrettelagt for profesjonelle brukere i reklame-, TV- og radio-bransjen, men Phonofile har ambisjoner om å selge musikk til vanlige forbrukere fra tidlig neste år.

I databasen kan man søke på en rekke forskjellige kriterier, lytte til låtene med RealPlayer og laste dem ned i MP3-format. Selskapet har valgt å legge ut låtene i 256 kilobyte bitstream, noe de mener tilfredstiller kravene til for eksempel TV-produksjon, men som gjør det tregt å laste ned filene hvis man ikke sitter på god Internett-linje.

Plateselskapene har hatt det travelt med å komme etter piratene når det gjelder distribusjon av musikk på Internett.
Les mer om nettmusikk og plateselskaper:
MTV snubler på Internett
Microsoft kjøper snill musikktjeneste
Hack plateselskapene - tjen 92.000 kroner
EMI kjemper mot Bertine-nettsted
Freetrax skal gi artistene annonsepenger fra pirat-søk
Plateselskap starter salg av digital musikk

Systemet ble originalt utviklet av TV 2 medarbeider Gunnar Sylthe, og TV-kanalen eier selskapet sammen med de norske plateselskapenes organisasjon FONO. TV 2 har etter det digitoday.no forstår allerede brukt systemet en stund.


Målet skal være å skaffe seg et forsprang innen musikkdistribusjon i den digitale tidsalder, og på nettsidene står det at kompensajonen til rettighetshaverne står i sentrum for systemet, som altså lanseres av kulturminister Ellen Horn torsdag.

Til toppen