Norske Playstation-brukere ville etter modchips

Playstation-brukerne mener det er et legitimt hack, mens Sony truer med advokater. Modifiseringsbrikken Messiah hagler over landet.

Messiah-modchip til Playstation 2.
Messiah-modchip til Playstation 2.

En norsk importør regner med å selge modchips, eller modifiseringsbrikker om du vil, til Playstation 2 for minst 2,5 millioner kroner de neste to ukene. Importøren har skaffet seg kontakter i Russland i forbindelse med at produsenten ChannelTechnology måtte legge inn årene etter press fra Sony.

Slike brikker gjør det mulig å spille kopierte spill på Playstation-konsollene, samt åpne opp mange av sperrene i DVD-spilleren. Brukerne argumenterer gjerne med at det må være lov å ta sikkerhetskopier av dyrebare spill, mens spillprodusentene hyler opp om piratvirksomhet.

Dommeren i Sony vs. ChannelTechnology-saken i England hellet mest til argumentet om at det ville føre til så utstrakt piratkopiering at brikken Messiah bare måtte stoppes.

- Vi har ikke hørt fra Sony ennå, men det er et kjent faktum at de nå tar for seg land for land. Egmont Danmark har tidligere uttalt at de i disse dager vil ta opp kampen mot chip-ene i hele norden. Vi får se, sier importøren til digi.no.

Han sier de omsetter brikker for én million bare denne uken, og regner med å ha 2,5 millioner i omsetning første uke etter påske. Det tilsvarer 3000 brikker. Han mottok 1000 brikker denne uken, og de selges til butikker og brukere over hele Europa.

- For øyeblikket er det nesten komplett umulig å skaffe nok brikker, nettopp fordi Sony vs ChannelTechnology-saken i England har gjort produksjonen mer eller mindre hemmelig, sier mannen, som hevder det er fullt lovlig å selge brikkene i Norge.

Han tar sikte på å supplere 40 prosent av Playstation-konsollene med brikkene Sony har lagt for hat.