SIKKERHET

Norsvin rammet av løsepengevirus

Norsvin er blitt utsatt for et dataangrep med krav om løsepenger. Bedriften har stengt ned systemene sine. 

10. nov. 2021 - 10:20

Selskapet har fått et varsel fra utpresserne om at de har gjort dataene deres utilgjengelige. Kommunikasjonssjef Wenche Helseth understreker overfor Nationen at det ikke er aktuelt for Norsvin å innfri løsepengekravet, ettersom dataene er sikkerhetskopiert og i behold.

Helseth sier det er usikkert om inntrengerne har hentet ut data.

– Det kan hende. Vi vet jo ikke det, siden vi ikke har gått i noen dialog, sier hun, men understreker at datasystemene som har blitt hacket, ikke inneholder sensitiv informasjon.

Hun sier produksjonen har gått som normalt selv om epost og systemet for ordrebestilling har vært ute av drift.

– Vi leverer til hele det nasjonale markedet og markeder internasjonalt, så det har vært veldig viktig for oss at kunder ikke blir skadelidende av det som har skjedd. Mandag startet produksjonen som vanlig halv seks på morgenen, og produksjonen har gått som normalt, med noen tilpasninger fordi systemer har ligget nede, sier Helseth.

Alexis Bogan i midten med moren Pamela Bogan til høyre og lege Fatima Mirza har et møte om den KI-genererte stemmen hennes. Bogan mistet ste…  Alexis Bogan skriver inn en melding til journalisten som intervjuer henne om tapet av stemmen etter en operasjon. Ved hjelp av kunstig intel…  Etter at Alexis Bogan mistet stemmen etter en operasjon, bruker hun telefonen til å snakke for seg. Ved hjelp av kunstig intelligens er hennes egen stemme gjenskapt. Her ber hun om en iskaffe på en Starbucks drive-in.
Les også

Mistet stemmen etter sykdom – KI og en app har gjenskapt den

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.