Norway Post-vandal arrestert

FBI mener de har funnet fyren som vandaliserte blant annet Norway Post med Napster-propaganda.

FBI mener de har funnet fyren som vandaliserte blant annet Norway Post med Napster-propaganda.

Den norske engelskspråklige nettsiden The Norway Post, ble i fjor høst utsatt for vandalisering, eller 'defacing' som det heter på Internett-norsk.

Datasnoken 'Pimpshiz' vandaliserte hundrevis av nettsider ifjor, men nå skal amerikansk politi ha tatt den de mener er synderen.
Ifølge The Register er en 17-åring arrestert, mistenkt for å være Pimpshiz,

Politiet har tatt beslag i 17-åringens datautstyr, men det er ikke avgjort om han skal tiltales for noe.
The Norway Post ble utsatt for Pimpshiz to ganger på under ett døgn. Han la igjen samme grafikk og tekst som på alle de andre nettsidene som ble vandalisert:


"Musikk er kunst, en forlengelse av oss selv. Store plateselskaper selger ikke kunst, de selger kr. 4,50 verdt i plastikk for 135 kroner, fordi de ser musikk som en industri de kan kontrollere. Det er kanskje bare fem prosent av de 135 kronene som går til artisten."


- Vi oppdaget det torsdag kveld i ellevetiden, og så skjedde det igjen ved firetiden i dag morges, uttalte daglig leder Carl Erick Fuglesang i september ifjor.

Pimpshiz hevdet også at han selv ikke er Napsterbruker, men kun var opptatt av å 'rette en feil', med henvisning til saken mellom plateselskapenes interesseorganisasjon RIAA og Napster.

Pimpshiz svarte ikke på e-post fra digitoday mandag denne uken.
Til toppen