BEDRIFTSTEKNOLOGI

Novell: 50 millioner dollar til Java-fond

Novell vil sette av 50 millioner dollar i et fond som skal oppmuntre tredjeparts utviklere til å lage Java-baserte Internett-applikasjoner mot selskapets nettoperativsystem NetWare.

Eirik Rossen
26. feb. 1998 - 16:31

Novells toppsjef Eric Schmidt gjorde rede for fondet i en konferansesamtale med analytikere, melder Computer Reseller News.

Hensikten med fondet er å sikre at et større antall selskaper får den lille ekstra oppmuntringen de trenger til å bygge videre på Novells infrastruktur.

Novell har tidligere uttalt at selskapet satser sin framtid på Java og Internettet, og at hovedhensikten med den kommende oppgraderingen av Novell NetWare (til versjon 5.0) er å tilby en lettbrukt og svært funksjonell integrering mellom lokalnett og Internett, der Java vil spille en sentral rolle.

I et større intervju som er lagt ut på Novells nettsted, sier Schmidt at NetWare 5.0 nå er i sin andre beta-utgave, og at man vil følge timeplanen som krever kommersiell tilgjengelighet i løpet av sommeren. Utviklingsplanene for sentrale produkter som BorderManager, GroupWise og ManageWise legger opp til det Schmidt betegner som "enda mer effektiv bruk av Internett-teknologier som Java."

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.