BEDRIFTSTEKNOLOGI

Novell bygger bro fra NetWare til Linux

På sin BrainShare-konferanse presenterer Novell et produkt som bygger bro fra Netware til Linux.

23. mars 2004 - 10:59

I mange år har Novell profilert seg som reddende engel for miljøer med heterogene nettverk, blant annet for å løse problemer til lojale NetWare-kunder. (Se for eksempel artikkelen Compaq: La Novell rydde opp i heterogene nettverk fra september 2001.)

Oppkjøpet av SUSE gir selskapet et motiv til å målrette kundenes heterogenitet mot Linux. På sin pågående årlige kundesamling BrainShare i Salt Lage City med over 6000 deltakere, har Novell presentert nettopp en slik løsning: Novell Open Enterprise Server.

Denne pakken skal omfatte både NetWare 7 og SUSE Linux Enterprise Server 9. I tillegg vil den inneholde driftsverktøy som sørger for felles administrasjon av begge miljøer og eventuelle Windows-miljøer. Verktøyene i pakken sørger videre for at tjenester fritt kan utveksles mellom NetWare- og Linux-segmentene i nettet. Hvilke servere som brukes til hva, vil ikke spille noen rolle for brukerne, og heller ikke føre til spesielle utfordringer for drift og administrasjon.

Vel så viktig som pakkens innhold er at den selges under betingelser som viderefører kundenes oppgraderings- og vedlikeholdsavtaler for NetWare. Novell-sjef Jack Messman er åpen på at dette gir kundene "fleksibilitet i valg av tidsplan for overgang til Linux." Det ser altså ikke ut til å være tvil verken om det endelige målet – Linux – eller om at Novell vil sørge for at overgangen kan skje i kundens eget tempo.

På BrainShare profilerer Novell seg som plattformleverandør av sikker, pålitelig og åpen IT til bedrifter, med spesiell vekt på identitetsforvaltning, webtjenester og ressursforvaltning.

Ifølge den opprinnelige tidsplanen skulle Open Enterprise Server vært lansert en gang i 2005. Lanseringen er framskyndet til et ikke-spesifisert tidspunkt "seinere i år". Da vil også pris og andre detaljer kunngjøres.

Det kan hende at lanseringstidspunktet for Open Enterprise Server vil fastsettes slik at den kan omfatte den kommende oppgraderingen av driftsverktøyet ZENworks, som nettopp er kommet med en åpen beta av versjon 6.5. ZENworks er et tverrplattform driftsverktøy for alt fra servere til PDA-er. Versjon 6.5 er utvidet med flere funksjoner for Linux og Windows, og har også automatisk håndtering av fikser.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.