Novell fortsetter å tape penger

Mens Novell legger om fokus etter overtakelsen av konsulentbedriften Cambridge Technology Partners, gjøres nok et kvartal opp i minus.

Mens Novell legger om fokus etter overtakelsen av konsulentbedriften Cambridge Technology Partners, gjøres nok et kvartal opp i minus.

Novell overtok konsulentbedriften Cambridge Technology Partners i våres for 266 millioner dollar, og lot Jack Messman overta som toppsjef etter Eric Schmidt for en måned siden. Det legger om fokus til å tilby stadig flere løsninger innrettet mot drift av store anlegg og organisasjoner, der kunder trenger konsulentbistand før løsningene kan gi optimal effekt.

Ferske eksempler er et verktøy som forenkler igangsetting og oppgradering av nye og eksisterende ansatte (Employer Provisioning) og et integrert verktøy for fordeling av applikasjoner til stasjonære og mobile PC-er, samt stasjonære og mobile tynne klienter (ZENworks/OnDemand).

Regnskapet for kvartalet fram til 31. juli viser en omsetning på 247 millioner dollar. Det er 23 millioner dollar mindre enn samme kvartal i fjor, selv om det omfatter 20 millioner dollar i omsetning fra Cambridge-siden. Omsetningen er også 6 prosent lavere enn i forrige kvartal.

Før éngangsavskrivninger på 39 millioner dollar, ga kvartalet et proforma overskudd på 13 millioner dollar. Det var noe bedre enn analytikerne hadde forventet. Med avskrivninger og andre finansposter gjøres kvartalet opp med et tap på 19,3 millioner dollar. Samme kvartal i fjor gikk selskapet 8,6 millioner dollar i pluss.

Novell demper forventningene til neste kvartal, som analytikerne tror vil gå i pluss. Selskapet avviser dette og advarer at forventningene må skrus ned til et nullresultat. Revidert forventet omsetning ligger mellom 305 og 315 millioner dollar for kvartalet fram til 31. oktober, det siste i Novells regnskapsår.

Toppsjef Jack Messman sa i en erklæring at man måtte vente til annet halvår 2002 for en vesentlig bedring å gjøre seg gjeldende.

Til toppen