BEDRIFTSTEKNOLOGI

NRK aksepterer ingenting under 10Mbps

NRK Interaktivs strategirådgiver Rolf Brandrud tror ikke på ADSL, SDSL eller VDSL. Han vil ha 10 megabit til hver eneste husstand.

29. sep. 2000 - 14:31
Rolf Brandrud

Bredbandsbolaget



- ADSL rulles nå ut av Telenor, og de tilbyr 1 Mbps fra desember. Dette er en oppgradering av telefonnettet, og de eksperimenterer også med VDSL som gir 25-52 Mbps. Dette begynner å ligne, men det er ikke symmetrisk, sier Brandrud.

Les mer om Bredbandsbolaget/Bredbåndsfabrikken:
Lover 80 ganger ISDN-fart til alle i Oslo
NBBL: "Bredbandsbolaget feilinformerer"
Kundene raser mot BredbåndsbolagetKundene raser mot Bredbåndsbolaget
Lover 80 ganger ISDN-fart til alle i Oslo
Lover å bruke milliarder på norsk bredbånd


Brandrud sier han ser for seg tre parallelle TV-kanaler til hvert hjem, og at disse vil kreve fra 4-6 Mbps hver, avhengig av innholdet.

Han snakket tidligere i uken på Internet World Norway, der han la frem endel av NRKs visjoner for den nye digitale virkeligheten.

- Norge bør bygge ut et ordentlig bredbåndsnett for å trekke kompetanse og kapital til landet. Avstand måles i båndbredde i den nye nettverksverden, og en rask utbygging av nettet vil gi Norge et forsprang. Pengene det koster vil være en investering for fremtidig inntjening, mener han.

Og han tror ikke det blir noe problem å få forbrukerne til å ta til seg tilbudet om 10 Mbps bredbånd inn i stua.
- Hvis jeg er inder kan jeg se 10 indiske TV-kanaler, hvis jeg er en normal bruker kan jeg få 10 Mbps begge veier, og jeg tror ikke det blir vanskelig å selge dét inn til forbrukerne, sier Brandrud.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.