SIKKERHET

NRK-ansatte må fjerne Tiktok fra tjenestetelefoner

Ansatte i NRK må fjerne appen Tiktok fra sine tjenestetelefoner. Det har toppledelsen i mediehuset bestemt.

Ansatte i NRK må nå fjerne Tiktok fra sine tjenestetelefoner. Det har toppledelsen i mediehuset bestemt.
Ansatte i NRK må nå fjerne Tiktok fra sine tjenestetelefoner. Det har toppledelsen i mediehuset bestemt. Illustrasjonsfoto: Michael Dwyer/AP/NTB
13. apr. 2023 - 10:52

NRK skriver at det i en intern melding i mediehuset opplyses at NRK har hatt en gjennomgang av de sikkerhetsmessige utfordringene knyttet til bruk av Tiktok.

Nå har NRK konkludert med å ikke tillate applikasjonen installert på mobiler og nettbrett som er koblet til NRKs systemer.

I et brev til Kulturdepartementer som Medier24 har fått innsyn i, skriver NRK at de vil fortsette å publisere innhold i appen.

– Av hensyn til at NRK fortsatt publiserer innhold på Tiktok vil det være tillatt å ha Tiktok installert på mobile digitale enheter i tilknytning til produksjon av innhold, men da ikke koblet til NRKs nettverk, står det i brevet datert 30. mars.

Tidligere har flere kommuner, blant dem Oslo og Bergen, bedt sine ansatte om ikke å ha applikasjonene Tiktok og Telegram på enheter som benyttes i arbeidssammenheng. Bakgrunnen er at Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) har vurdert at det er høy risiko ved bruk av applikasjonene Tiktok og Telegram.

Det er ikke bare Tiktok og Telegram NSM vil du skal være forsiktig med i jobbsammenheng. Det samme gjelder stort sett alle sosiale medier.
Les også

Analyse: NSM retter kritikk mot mer enn bare Tiktok og Telegram

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.