BEDRIFTSTEKNOLOGI

NRK åpner kontor i Second Life

NRK entrer 3D-verdenen Second Life med eget virtuelt kontor og en virtuell konsertscene.

23. feb. 2007 - 08:19

Second Life er en 3D-verden som minner veldig mye om et spill. Det kan det være, men det er også et sted der folk kan vandre rundt og komme i kontakt med andre mennesker.

Blant annet fordi verdenen har sin egen valuta som kan veksles inn i amerikanske dollar, er det flere som kan leve på heltid av å jobbe i Second Life.

Næringslivet har også entrer Second Life gjennom å etablere egne virtuelle avdelingskontorer. Store IT-selskaper som Sun, Dell, og IBM har vært tilstede en stund, men foreløpig har norske bedrifter og organisasjoner glimret med sitt fravær. digi.no skrev tidligere i år om det lille norske design og reklameselskapet Design Container som trolig var det første norske selskapet med eget virtuelt kontor.

    Les også:

Nå har NRK bestemt seg for å etablere distriktskontor i Second Life. Det er ikke helt enkelt i en organisasjon som NRK.

- Vi forsøker å gå litt andre veier enn konkurrentene, og skal kjøpe land i Second Life. I teorien er dette kjøp av fast eiendom, så det må gjennom både juridisk og eiendomsavdelingen på huset, så det tar litt tid, men i løpet av våren håper vi å være til stede med en del av tilbudet vårt, sier Bjarne Andre Myklebust, nett-og utviklingssjef i NRK til Computerworld.

NRK har på tross av sin solide posisjon i TV og radio ikke klart å etablere en tilsvarende posisjon på internett. Det ønsker de nå å gjøre noe med og Second Life er et ledd i NRKs mer offensive satsning på internett.

- Vi er gode på video og lyd. Det skal vi i større grad utnytte på nettet, sier Myklebust til Computerworld.

Lyd og video kan overføres til Second Life og det er en teknikk NRK har tenkt til å utnytt. De ser blant annet for seg å kombinere Second Life og konserter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.