NRK lanserer gratis TV for UMTS

Allerede før Telenor kommersielt lanserer UMTS-nettet, er NRK klar med en mobil TV-portal med gratis innhold.

Allerede før Telenor kommersielt lanserer UMTS-nettet, er NRK klar med en mobil TV-portal med gratis innhold.

NRK lanserte i dag en ny mobil TV-portal med programmer i opptak og direktesendt TV - allerede før Telenor Mobil offisielt har lansert det nye, høyhastighets UMTS-mobilnettet (Universal Mobile Telecommunications System) kommersielt. Nettet er riktignok skrudd på og gjør det ifølge NRK mulig med overføring av TV-bilder i god kvalitet til telefoner som støtter teknologien.

- TV er NRKs kjernevirksomhet, derfor er det naturlig at også allmennkringkasteren er til stede på de nye medieplattformene hvor dette er mulig, sier Are Nundal, redaktør i nrk.no, i en pressemelding.

Foreløping kan brukerne til enhver tid se den siste nyhetsendingen fra NRK1, fotballscoringene fra cupfinalen og TV-klipp fra blant annet Åpen Post og Autofil. I tillegg vil de fleste av sendingene på NRK1 sendes direkte.

- Vi ser at stadig flere, kanskje spesielt de unge, bevisst bruker mobiltelefonen som en mediekanal. Jeg er overbevist om at brukerne vil kreve at NRK også er til stede her, sier Bjarne Andre Myklebust i pressemeldingen. Han er teknologisjef i NRKs utviklingsavdeling og lover mer innhold i tiden framover.

    Les også:

I tillegg til TV- og videoinnhold, som mobilselskapene mener vil være den store driveren i det nye nettet, skal brukerne kunne oppleve en enorm hastighetsforbedring på bruk av vanlige wap-tjenestene fra NRK og andre.

Tjenestene er gratis fra NRK sin side, men brukeren må betale trafikkostnader til operatørene. I skrivende stund har kun Telenor åpnet for UMTS, men NRK tilbyr TV-innhold også via det vanlige mobilnettet til andre operatørers kunder.

Tjenesten finnes på NRKs wap-portal wap.nrk.no under lenken NRK mobil-tv.

Telenor har lovet å lansere UMTS-nettet offisielt før jul.

Til toppen