NRK.no ikke rammet av NRK-kutt

Budsjett- og medarbeiderkutt, blant annet i nyhetsavdelingen i statskanalen, skal ikke gå utover nettportalen NRK.no, hevder digitaldirektør Tor Fuglevik.

Norsk Rikskringkasting har denne høsten måttet kutte dypt i medarbeidermassen sin, etter store driftsunderskudd. Det er særlig nyhets- og distriktsdivisjonen (NYDI) som har måttet svi, og det er NYDI som leverer stoff til NRKs ambisiøse nettsatsing NRK.no.

Da digital-direktør Tor Fuglevik klippet snora tidligere i høst, mente han at statskanalens nettsider skal krabbe til topps blant norske nettsider innen jula 2001.
Mer om lanseringen:Men omleggingen i NYDI skal ikke få store konsekvenser for portalen, ifølge Fuglevik.
- Vi kommer til å bestille like mye materiale i 2001 som vi gjorde dette året. Vi vil bruke samme antall kroner og har investert i endel infrastruktur som skal gjøre innhentingen av materiale lettere.

Han mener året som kommer først og fremst vil være preget av vekst. Og ambisjonene er like høye som de var ved lansering. Når den reklamefinansierte økonomiportalen på NRK.no lanseres etter helgen, så er det bare begynnelsen på en kommersialisering av hele portalen.
Til toppen