NRK og NetCom sammen om mobilt Internett

NetCom og NRK skal sammen utvikle tjenester for mobilt Internett med fokus på nyttige og underholdende tjenester.

NetCom og NRK har vært i samtaler siden i fjor høst for å sikre at man sammen utvikler spennende tjenester for kundene. Avtalen inneholder utvikling av tjenester for eksisterende og fremtidig mobilteknologi. Selskapene ønsker i første rekke å utvikle nyhets- og underholdningstjenester, heter det i en pressemelding fra de to selskapene.

- NRK er Norges fremste multimedieprodusent, både på kvalitet og kvantitet. Vi skal være innovatør på mobilt Internett, og ta en ledende rolle i Norge som innholdsleverandør. Mobilt Internett er et nytt medium, og en ny industri som krever tette bånd mellom teleoperatør og innholdsleverandør. Derfor er en strategisk allianse med NetCom svært viktig, sier programsjef i NRK Telecom, Anne Halvorsen.

- Selskapene vil forsøke å skape noe nytt og kreativt i skjæringspunktet mellom TV, radio, Internett og mobil, sier prosjektdirektør for UMTS i NetCom, Astrid Kårstad.

Prosjektleder UMTS, produkter og tjenester i NetCom, Linda Numme, sier til digitoday.no at det ikke foreligger noen konkrete planer når de første tjenestene skal være klare. - Det må være tjenester som brukeren har interesse av, som for eksempel lokasjonsbaserte tjenester der NRKs distriktsnett kan spille en rolle.

Til toppen