NRK og TV 2 tar betalt for fotball på nett

NRK og TV 2 skal gå sammen om å tilby fotballsendinger på Internett. De skal ta betalt for direktesendinger, høydepunkter, røde kort og eksklusive kamper.

Nå skal det for alvor testes om du gidder å betale for web-TV. NRK og TV 2 har gåttt sammen om å tilby bredbåndsvideo fra kampene i Tippeligaen, og de skal lokke brukerne med eksklusive direktekamper.

I tillegg mener TV 2s Gunnar Stavrum og NRKs Anne Halvorsen at mulighetene til å gå inn og se repriser av alle slags omdiskuterte situasjoner, røde kort og hele kamper man ikke har fått med seg på TV, skal kunne lokke nok brukere til at det hele lønner seg.

Hver uke skal det vises kamper live og høydepunkter fra alle ligakampene. Kort tid etter at kampene er ferdig spilt kan brukerne gå inn på NRKs eller TV 2s felles web-TV side for å få med seg høydepunktene.

Alt innholdet vil bli lagt ut i bredbåndskvalitet, og blir tilgjengelig fra både NRKs og TV 2s Internettsider. Prisen for å bruke tjenesten vil bli basert på døgn, uke, og sesong.

- Det er nytt i Norge at fotballfans kan gå inn på Internett og se oppsummering fra alle kampene i fotballigaen, og i tillegg får de eksklusive direkte kamper, sier Anne Halvorsen, prosjektsjef i NRKs utviklingsavdeling.

- Dette blir en drøm for alle fotballinteresserte, mener administrerende direktør Gunnar Stavrum i TV 2 Interaktiv. "Fotball hele tiden" er slagordet for tjenesten på web-TV. Nå kan alle se kamper de ikke fikk med seg på TV, de kan se kamper som ikke blir vist noe annet sted enn på web-TV og de kan boltre seg i røde kort, scoringer og omdiskuterte situasjoner. NRK og TV 2 samarbeider om fotballen. Det er da naturlig at vi gjør det rimelig og enkelt for fotballfansen også foran PC-en, sier Stavrum.

Til toppen