NRK og TV2s digitale bakkenett: dag 1

I dag offentliggjøres detaljene om NRK og TV2s felles satsing på digitalt bakkenett. Bernander og Valebrokk skal altså ha sandkassen for seg selv.

NRK og TV2 går endelig opp til presten og setter ringer på fingrene denne uken, med en pressekonferanse som skal gi flere detaljer om deres felles digital-selskap.

Kåre Valebrokk og John G. Bernander skal redegjøre for selskapsdannelsen på en pressekonferanse i Oslo mandag formiddag, og da vil det forhåpentligvis komme med flere detaljer om hvordan de to kumpanene har tenkt å gjøre den kompliserte og sannsynligvis uhyggelig kostbare oppgaven.

Målet, som de skriver i pressemeldingen, er å bidra til en hurtig overgang fra analog til digital distribusjon i det bakkebaserte kringkastingsnettet, og gi alle norske husstander tilgang til digital-TV.


Selskapet vil altså søke konsesjon for etablering av et bredt digital-TV-innhold i et riksdekkende bakkenett, og det er blitt spekulert i om ikke NRKs egen digital-guru Tor Fuglevik skal ta på seg ansvaret for selskapet.

Til toppen