JUSS OG SAMFUNN

NRK rydder i fremtidsdivisjonen

NRK Futurum legges ned og virksomheten legges til andre divisjoner i NRK. - Dette er kun en intern strukturendring, sier Futurum-direktør Svein Prestvik.

Therese Werenskiold
22. okt. 2001 - 12:13
NRK FuturumDagens Næringsliv

Tor Fuglevik

Direktør i NRK Futurum, Svein Prestvik, sier til DN at Futurum legges ned fordi det har vært problematisk at divisjonen både har hatt produksjons- og utviklingsvirksomhet og kanaler rettet mot publikum. Det øvrige NRK er de siste årene blitt delt i ulike produksjonsdivisjoner og en sendedivisjon.

Prestvik sier omorganiseringen både må ses i sammenheng med NRKs dårlige økonomi og i lys av at utviklingen mot digital kringkasting har stanset opp.

- Ambisjonen ifjor var å starte en rekke digitale nisjetilbud idet vi antok at det digitale bakkenettet skulle være oppe denne høsten. Nå er det klart at dette vil drøye minst ett år til. Da er det ikke grunnlag for å holde en slik organisasjon oppe. Vi tar ett skritt tilbake, sier Prestvik til Dagens Næringsliv.

NRKs nye strategi er, ifølge Prestvik, å utvikle digitale tilleggstjenester knyttet opp mot de eksisterende TV- og radiokanalene, fremfor å lage helt nye kanaler.

Prestvik understreker at alle NRK Futurums produkter og programmer (slik som Alltid Nyheter, Alltid Klassisk og NRK.no) vil fortsette som før, og at nedleggelsen av Futurum kun dreier seg om en intern strukturendring.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.