NRK + Schibsted vil fylle lommene dine (og sine)

Statskanalen har gått sammen med Schibsteds Inpoc om å fylle lommene dine med innhold til mobilen, samtidig som de tømmer lommene dine for cash. Dette skal i sin tur fylle lommene deres med cash.

Det er i dag ingått avtale mellom NRK Aktivum og Inpoc. Avtalen omfatter et bredt samarbeid der Inpoc leverer infrastruktur, applikasjoner og drift til NRK innenfor mobile tjenester - i første omgang SMS-tjenester.

SMS-tjenester har vært den store glad-overraskelsen for mobiloperatører og innholdsleverandører, der spesielt operatørene har håvet inn enorme summer på meldinger fra mobil til mobil.

Samspill og dialog med seere og lyttere er en stadig viktigere del av NRKs programflate, skriver selskapene i en pressemelding. Inpoc skal levere applikasjoner og systemer som muliggjør denne interaktiviteten, slik at neste gang du vil kjefte på Knut Olsen via SMS, er det kanskje mediekonglomeratet Schibsted som står bak det tekniske.

Selskapene håper på synergieffekter av samarbeidet, og de ønsker at NRKs mangfoldige innhold skal få bedre distribusjon, gjennom både "nye medievinduer" og andre partnere tilknyttet Inpoc.

For NRKs del betyr dette også at de får ligge i flere senger - statskanalen har fra før av en avtale med Telenor, i forhold til blant annet MMS-meldinger.

Til toppen