JUSS OG SAMFUNN

– NSA ba Tyskland spionere på Siemens

 

Den tyske etterretningstjenesten BND (Bundesnachrichtendienst) samarbeider tett med amerikanske NSA, både når det gjelder bruk av metoder og utveksling av data.
Den tyske etterretningstjenesten BND (Bundesnachrichtendienst) samarbeider tett med amerikanske NSA, både når det gjelder bruk av metoder og utveksling av data. Bilde: U. Baumgarten via Getty Images/All Over Press
NTB
11. mai 2015 - 11:47

Berlin (NTB-AFP): Den amerikanske etterretningsorganisasjonen NSA ba tysk etterretning spionere på teknologi-giganten Siemens, skriver Bild.

USA hadde mistanke om at Siemens forsynte russisk etterretning med avansert kommunikasjonsutstyr, opplyser amerikanske etterretningskilder til den tyske avisa. Det er ikke kjent om den tyske etterretningstjenesten BND etterkom amerikanernes ønske om å spionere på Siemens.

En talsmann for Siemens sier at de ikke er kjent med at de har vært gjenstand for slik spionasje.

Les også:Tysk etterretning vil kjøpe sårbarheter

Også tidligere

Tidligere har det framkommet opplysninger om at tysk etterretning også skal ha spionert på industrigiganten Airbus Group, den franske regjeringen og EU-kommisjonen på oppdrag fra NSA.

Opposisjonen i Tyskland har krevd parlamentarisk gransking, noe statsminister Angela Merkel hittil har nektet å gå med på.

Avsløringene skal imidlertid ha ført til at Tyskland har trappet ned samarbeidet med amerikansk etterretning, først og fremst den storstilte avlyttingsoperasjonen som har vært drevet sammen med NSA i Bad Aibling sør for München. (©NTB)

Les også: – Tyskland hjalp USA å spionere på EU og Frankrike

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.