BEDRIFTSTEKNOLOGI

NTNU offer for vandaler

Dårlig oppdatert server-programvare gjorde NTNU til et lett offer for script-kiddies med Kina-sympatier, mens Eiendomsmegler1 hadde et "gammelt hull" i sin server.

7. mai 2001 - 13:32
Microsofts Internet Information Server (IIS)

"Fuck USA Government, Fuck PoizonBOx"

EiendomsMegleren1

Den sist oppdagede IIS-feilen ble raskt utnyttet av store mengder vandaler med manglende kompetanse, gjerne kalt script-kiddies, som den siste tiden har ført krig mot hverandre med utgangspunkt i episoden med det amerikanske spionflyet som ble tvunget ned i Kina.

NTNU-serverene som nå står på adressen www.fysel.ntnu.no, kjører IIS5.0 på Windows 2000, noe som gjør det sannsynlig at bristen skyldes manglende lapping av det nylig oppdagede sikkerhetshullet. Det har til tross for gjentatte henvendelser ikke vært mulig å komme gjennom til de ansvarlige på NTNU, men digitoday er kjent med at det har sirkulert en e-post innad på instituttet som antyder det samme.



Eiendomsmegler1.no har IIS/4.0 på NT4/Windows 98 som platform, driftet av FINN.no, og IT-Direktør i Aftenposten, Tom Herzeth mener vandalene utnyttet et eldre hull i programvaren, uten at han ønsker å gå i detalj.

En talsmann for Eiendomsmegler1 avviser at serveren som ble berørt ligger i tilknytning til Sparebank1s nettverk, slik det er blitt antydet i andre medier.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra