RESULTATERFINANS

NuVision-partner lanserer IP-plattform

En sentral samarbeidspartner for Tandbergs amerikanske datterselskap NuVision, har sammen med Lucent Technologies utviklet en bred IP-plattform for integrerte Internett-tjenester.

Jørgen Christiansen
5. juni 1998 - 15:46

Selskapet uniView Technologies har per i dag to avtaler med Tandberg-datteren NuVision. Den ene avtalen omfatter bundling av Tandberg Vision 2000 med en set top boks for Internett-aksess. For kort tid siden ble det også inngått en avtale om lisensiering av et merkenavn (Curtis Mathes) fra uniView til Tandberg.

Disse to avtalene har NuVision inngått på eget initiativ.

uniView har nå sagt at de sammen med Lucent Technologies har utviklet en plattform for integrerte Internett-tjenester som vil være klar for levering rundt tredje kvartal 1998.

Plattformen muliggjør sammensetningen av avansert IP-telefoni med produkter for interaktiv TV og NC-er.

I følge en pressemelding fra selskapet vil plattformen (*) tillate enkel og rask Internett-aksess, e-mail, digitale svartjenester, administrasjon av kontaktinformasjon, hold-tjenester og identifikasjonstjenester.

Produktet blir dermed å se på som en avansert "web-telefon" med integrert nettleser og skjerm.

Det er verdt å merke seg at man i det amerikanske markedet ikke har tekst-TV. Til forskjell fra Europa har man derfor vært avhengig av å bruke en PC til å hente ned selv enkelt elektronisk informasjon. Alternativet er en set-top-boks som kobles på TV-skjermen. Problemet som da oppstår er at en vanlig TV ikke har den oppløsningen som kreves for en nettleser, med mindre man da skal browse sidelengs på skjermen for å få med seg all informasjon. Derfor ser vi at et selskap som Compaq bruker ressurser på utvikling av HDTV for å oppnå tilstrekkelig høy oppløsning.

Produktet som nå omtales av Lucent og uniView er et resultat av en samarbeidsavtale som ble inngått 24. mars i år.

________

*) Plattformen vil benytte StrongARM (en RISC-prosessor designet for NC-er) og en programvareplattform fra Lucent ved navn Inferno. Produktet vil inkorporere prosessoren SA-100 (StrongARM), en berøringsskjerm med 640*480 VGA LCD oppløsning, to-linjers full duplex mikrofon/høyttaler, seriell port for PC-tilkobling og et modem på 33,6 kbps.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.