Ny Chrome gir kontroll over Flash 

Skal gi bedre batterilevetid.

Ny Chrome gir kontroll over Flash 
Den nye betaversjonen av Chrome skal forhåpentligvis gi bedre batterilevetid på bærbare. Bilde: Skjermbilde

Google innrømmer rett ut at det å bruke Adobe Flash kan bidra til at batteritiden til bærbare maskiner kan lide når man befinner seg på nettsider som bruker mye Flash-innhold.

For å løse dette har Chrome-utvikerne jobbet med Adobe om å effektivisere strømbruken.

Les også: Åtte tegn krasjer Skype - for godt 

Ryddigere nettsider

Det betyr at Flash-innholdet på nettsider vil bli automatisk satt på pause. Det gjelder innhold som ikke er sentralt til opplevelsen, det vil si animasjoner og lignende. Flash-innhold som oppfattes som sentralt, for eksempel en video man ser på, vil fortsatt spilles av.

Om nettleseren skulle pause noe man faktisk ville se på, vil man kunne klikke på innholdet for å aktivere det. 

Funksjonaliteten er inkludert i den nyeste betaversjonen av Chrome, og kan også deaktiveres helt om man ønsker. Det gjøres i innstillingsmenyen. 

Det er ikke helt klart når denne funksjonen finner veien til fullverdig utgave av Chrome, men Google forventer at det vil skje innen september.

Les også: Snart klare for pluginfri Chrome

Langt bedre batteri

Selskapet forteller at batterilevetiden på bærbare maskiner kan bli merkbart økt med denne Flash-styringen, selv om de ikke oppgir noen tall. Ellers oppfordrer selskapet utviklere av blant annet annonser til å gå over til HTML5 i størst mulig grad.

Det blir interessant å se om forbedringen er like markant for Mac-brukere - det er ganske kjent problematikk at Chrome på Mac koster mye batteri sammenlignet med native Safari.

Les også: Bygg din egen Chrome for Android