THE GATHERING

Ny deltakerrekord for The Gathering

Har utvidet kapasiteten til landets desidert største påskehytte.

Antallet deltakere under The Gathering vil være rekordhøyt i år. Bildet er fra et tidligere år.
Antallet deltakere under The Gathering vil være rekordhøyt i år. Bildet er fra et tidligere år. Bilde: Magnus Skaalsveen
10. apr. 2017 - 08:06

(NTB – Per-Helge Berg): Fortsatt er det typisk norsk å nyte appelsin og sjokolade i fjellsola. Men i år vil rekordmange bruke påsken til dataspill i en mørk hall.  

Onsdag åpnes dørene for 25. år på rad for Norges største datatreff The Gathering. I år har arrangørene klart å presse inn et rekordstort antall ungdommer i Vikingskipet på Hamar.

– Vi har utvidet kapasiteten i Vikingskipet med flere hundre sitteplasser. Totalt forventer vi nærmere 7 000 mennesker innom landets desidert største påskehytte, sier en entusiastisk kommunikasjonsansvarlig i The Gathering, Simon Eriksen Valvik.

Store tall

Det dreier seg om store tall for landets største datatreff. Hele 27 kilometer med strømkabler er lagt for å sikre strømforsyningen til alle datamaskinene, rundt 10 000 totalt. De trenger i tillegg 20 kilometer med nettverkskabler.

Gjennom påskeuken går det for øvrig med 80 liter såpe, 900 ruller toalettpapir, 3 150 ruller tørkepapir, 14 400 søppelsekker, 2 800 paller og 1 400 bordplater.

Bak årets arrangement står 354 frivillige ildsjeler, som samlet kommer til å legge bak seg over 33 millioner skritt, eller 25 146 kilometer, i påskeuken. Det gir et snitt på 71 kilometer per person.

Les også: Stadig mer ytelse til The Gathering

Ulike tilbud

Deltakerne kan velge mellom en lang rekke ulike arrangementer og spillturneringer og konkurranser.

Mat er viktig også for gamere, som ikke bare kan klare seg på cola og energidrikker. Også i år tilbyr Hedmark fylkeskommune dataspillerne å fylle på med frukt. I fjor gikk over 1,5 tonn med.

– Påskeappelsinen er med andre ord sikret, flirer Valvik.

Rusfritt

Derimot har The Gathering innført absolutt nulltoleranse mot enhver form for rus, understreker han.

– De siste ti årene har vi selv bedt politiet om å komme med narkotikahunder, som går gjennom hele arrangementet. Ingen vet hvilken dag hundene kommer, heller ikke vi som arrangerer. Denne praksisen er ingen hemmelighet og noe de aller fleste er klar over, sier Valvik.

I fjor ble det kun gjort ett narkotikabeslag under arrangementet. (©NTB)

Leste du denne? Se norsk demoscene gjennom 20 år

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.