TELEKOM

Ny generasjon foldbar mobil fra Samsung

Galaxy Z Fold2 skal være betydelig forbedret fra forgjengeren, som fikk god mottakelse i Norge. 

Foldbar: Fold2 er betydelig forbedret fra Samsungs første foldemobil.
Foldbar: Fold2 er betydelig forbedret fra Samsungs første foldemobil. Foto: Samsung
5. aug. 2020 - 18:10

Galaxy Z Fold har visstnok solgt mer enn noen forventet i Norge. Det å kunne brette ut telefonen og få et lite nettbrett, virker forlokkende på mange. Selv om prisen ikke er spesielt hyggelig.

Nå annonseres neste generasjon, som da får navnet Galaxy Z Fold2. Den kommer i tillegg til Galaxy Flip, som bretter ut en svær skjerm på samme måte som de gamle clamshell-telefonene.

Les også

Skal være nesten heldekkende

De to såkalte Infinity-O-skjermene skal nå være så å si rammeløse. Det betyr at innsiden vil foldes ut til en stor sammenhengende flate på 7,6 tommer. Det er litt mer enn på den første modellen som var på 7,3 tommer.

På forsiden har skjermen vokst til 6,2 tommer og ikke den litt ynkelige frontskjermen man hadde i den første versjonen.

Skjermene har fått Samsungs nye adaptive oppdateringsfrekvens, som kan variere fra 10 til 120 Hz for å gi en bedre brukeropplevelse når det trengs, samtidig som det sparer strøm.

Bedre glass og hengsel

Mye annet er likt, men ut fra de websendte bildene vi har sett, ser det ut som om Samsung har klart å klemme den litt flatere og gjøre bøyeradiusen litt mindre, slik at den blir mindre tykk i sammenfoldet modus.

Det er jo noe de har fått til i Flip, som klapper helt sammen. Den første Fold-modellen hadde en innerskjerm i polymer. Nå kommer et nytt glassbasert materiale som de kaller UTG, som kombinerer fleksibilitet med holdbarhet og ripefasthet.

Samsung har videreutviklet selve hengselet, som er den avgjørende mekaniske delen på slike telefoner. Den nye har en kam-mekanisme som gjør det mulig å slå den opp gradvis slik at den holder seg i stilling før den er helt slått opp. Til sammen inneholder hengselet over 60 deler.

Og selvfølgelig; fargeutvalget vil bli det samme som de andre nye produktene; Mystic Black og Mystic Bronze.

Samsung vil avsløre mer om Flip2 den 1.september.

Les også

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.