Ny giv for bærbare PC-er med «turbo-3G»

Alliansen med Ericsson markerer en ny giv for Lenovos Thinkpad med integrert 3G.

Ny giv for bærbare PC-er med «turbo-3G»

Den kinesiske PC-leverandøren Lenovo var blant de første som i fjor kunne tilby bærbare PC-er med integrert 3G-mobil. I Norge ble det inngått et samarbeid med Telenor.

    Les også:

Lenovo meldte i går at de har inngått et samarbeid med svenske Ericsson. Samarbeidet innebærer at Lenovo vil heretter benytte seg av Ericsson-komponenter for mobil 3G i sin Thinkpad bærbare PC-er. Det betyr også at Lenovo og Ericsson samarbeider for å gjøre integreringen av HSPA – High Speed Packet Access, det vil si felles betegnelsen på høyhastighets dataoverføring i 3G-teknologien UMTS – best mulig med tanke på praktisk bruk.

Ifølge Lenovo går dette ut på å oppnå så høy båndbredde som mulig, samtidig som forbindelsen skal oppleves som fullt ut pålitelig, stabil og enkelt å opprette og forholde seg til.

I dag tilbyr Telenor såkalt «turbo 3G» – nærmere bestemt HSDPA («D» står for «download») – mobilt bredbånd i Oslo og flere andre byer. HSDPA støtter nedlasting i opptil 14,4 Mb/s, og opplasting i opptil 2,0 Mb/s, med andre ord ytelse som kan sammenliknes med DSL.

Fordelen med Ericssons HSPA-moduler framfor dem Lenovo har brukt hittil, skal være at de tilbyr bedre ytelse i både opp- og nedlasting, og samtidig trekker mindre strøm.

Ericsson gir tydelig uttrykk for at de satser på å levere HSPA-moduler til flere PC-leverandører.

Administrerende direktør Hanne Klausen i Lenovo Norge sier til digi.no at Lenovo og Ericsson har sammenfallende interesser å bringe mobilt bredbånd ut så bredt som mulig, og at begge ønsker innovasjon.

– Vi lanserte våre første bærbare PC-er med integrert 3G 10. mai i fjor og startet de første leveransene rett over sommeren. Vi ser på mobilitet som vår styrke, og vi tar sikte på å bli markedsledende på 3G-siden.

Klausen mener det nå skjer en modning i markedet.

– Vi har hatt en jobb å gjøre, for å vise fordelen med å ha det mobile bredbåndet integrert i PC-en framfor å måtte kople til en mobiltelefon.