Ny, lovlig kilde til musikk fra nett

Mens Fast og Lycos har lansert en søkemotor for nedlastbare MP3-filer, kommer en ny musikkportal på markedet. Det er er produsenten bak MP3-spilleren Rio som vil gi nettbrukerne en guide til lovlige nedlastbare MP3-filer.

Børsnoterte Diamond Multimedia er produsenten bak den digitale bærbare MP3-spilleren, Rio. Nå utvider produsenten verdikjeden ved å gi potensielle kunder av spilleren en mulighet for å laste ned MP3-filer fra Diamonds egen MP3-portal.

Samtidig får musikkartister uten kontrakt med et av de store plateselskapene et nytt vindu mot forbrukerne.

Selskapet skriver i en pressemelding at de har lansert en alfa-versjon av portalen som blant annet inneholder pekere til ulike nettsteder med lovlige nedlastbare MP3-filer. Diamond har også dannet et datterselskap med navnet RioPort.com Inc.

Diamond-sjef Bill Schroeder forteller at portalen vil stå sentralt i selskapet audio- og internettstrategi.

- Hensikten med web-portalen er at den skal være en inngangsport til digital musikk på internett, samt et arkiv for brukerne der de kan laste ned musikk for bruk i MP3-spillere som RioPMP300, sier han.

Et av de vanligste spørsmålene vi får fra kunder er hvor på nettet det finnes lovlige MP3-filer. Dette løser vi ved å lansere denne siden, hevder han.

Recording Industry Association of America (RIAA), Norges svar på TONO, har vært en pådriver i heksejakten på MP3-nettsteder med ulovlige nedlastbare filer. Nå gir Diamond svar på tiltale.

I løpet av få måneder skal den endelige versjonen av portalen være klar. En av samarbeidspartnerne er selskapet Liquid Audio som er i ferd med å revolusjonere denne prosessen. De tilbyr plateselskaper å sende promotion-singler til radiostasjoner via Internett.

Dette skjer ved at lyden overføres med Liquid Audios proprietære og krypterte teknologi til radiostasjonene, der singelen blir brent lokalt på CD ved bruk av en ordinær CD-ROM-brenner. En potensiell hit kan med Liquid Audios teknologi nå radiostasjonene på få minutter og til en fraksjon av kostnadene som i dag er forbundet med distribusjon av musikk.

Til toppen