Ny millionemisjon i Boxman

Boxman hentet inn 20 millioner dollar i desember for å satse på det europeiske markedet. Nå skal selskapet hente inn ytterligere storbeløp for å komme på nivå med blant andre Amazon.com.

I desember hentet Boxman inn 20 millioner dollar, drøyt 150 millioner kroner, for å sikre Europa-satsingen. Gründer og ansvarlig for den internasjonale satsingen, Ola Ahlvarsson, sier til digi.no at selskapet med de 20 millioner dollarene allerede er velfinansierte og klare for Europa-satsingen.

Nå skal de snart ut på nye beilerunde.

Tidligere SAS-sjef Janne Carlzon er inne som styreformann i det ekspansive netthandelprosjektet, og i tillegg finnes såvel svenske som tyske og franske investorer på eiersiden.

Det vil først og fremst bli fokusert på Tyskland, Frankrike og England som er de store musikkmarkedene i Europa foruten Norden. Boxman er allerede etablert i fire av de nordiske landene med rundt 200.000 kunder, ifølge egne anslag.

En direktør er ansatt i hvert av de tre store EU-landene.

- Vi skal bli Europas beste og mest populære netthandelsted. Vi er forsåvidt allerede det gjennom vårt salg i Norden, men vi skal ekspandere ytterligere, sier Alvahrsson. Han mener at det er distinkte forskjeller på de landene de nå er i ferd med å entre:

- I Tyskland selger man enormt mye musikk, mest per hode. Tyskland er postordrenes mekka, påstår han og beskriver England og Frankrike med andre ord:

- I England selger man også mye, det er musikkens mekka, mens Frankrike med sitt Minitel-system i realiteten er et online-mekka, mener han. Frankrike er på god vei til å konvertere fra sitt proprietære, selvvalgte online-system til åpne internettløsninger.

Ahlvarsson mener likevel at Boxman ikke skal stoppe ved Europas grenser:

- Vi skal bli en global storhet og konkurrere på linje med Amazon.com. Det er derfor vi nå skal ut å hente inn mer penger i en ny emisjon, sier han og vil ikke kommentere noe beløp utover at han opplyser at de denne gangen satser på å hente inn penger fra store institusjoner som banker.

Ifølge Jylland-Posten dreier det seg om ny kapital på mellom 100 og 200 millioner danske kroner. Styremedlem i Boxman, Michael Mathiesen. som også er adm.dir. i ventureselskapet 2M Invest, bekrefter dette overfor den danske avisen.

Til toppen