FORBRUKERTEKNOLOGI

Ny mini-PC fra Asus er klar for Norge

Er du en svart Windows-bruker eller en hvit Linux-fan? Asus Eee PC 901 tvinger deg til å velge.

Asus Eee PC 901 er klar for det norske markedet.
Asus Eee PC 901 er klar for det norske markedet.
11. sep. 2008 - 13:42

Asus tok verden med storm med sine små Linux-baserte PC-er. Asus Eee er en serie med små og billige bærbare PC-er som egner seg godt for folk som reiser mye, og den kommer med en prislapp som gjør det mulig å kjøpe den inn som en sekundær barbar PC.

Den store suksessen som Asus opplevde, har tvunget resten av PC-bransjen til å komme på banen med egne modeller, og de satser nå tungt på dette nisjesegmentet.

Asus har ikke ligget på latsiden. Nå er de klar til å levere sin nyeste modell, Asus Eee PC 901 også i Norge. Den er leveringsklar fra neste uke, og har en veilledende pris på 3.295 kroner, uansett om man velger å kjøpe den med Linux eller Windows.

De to forskjellige utgavene har litt forskjellige spesifikasjoner, samt at man kan se hvilken det er på fargen. Linux-utgaven er hvit, mens Windows-utgaven er svart.

Begge maskinene kommer med en 8,9 tommer stor skjerm som støtter en oppløsning på 1024x600 piksler, og de har begge en Intel Atom 1,6GHz prosessor. Asus skriver i en pressemelding at denne nye utgaven har lengre batterilevetid, bedre prosessor og større lagringskapasitet enn forgjengeren.

Sistnevnte er forøvrig den eneste spesifikasjonsmessige forskjellen mellom den hvite og den svarte utgaven. Den hvite Linux-utgaven har en SSD-disk på 20 gigabyte, mens den svarte Windows-utgaven må nøye seg med 12 gigabyte.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.