Ny "nalle" fra Ericsson

Ericssons nyeste telefon tar et nytt, lite skritt mot fremtidens terminaler. GPRS, WAP, EMS og en rekke andre forkortelser lover godt for svenskene.

Den nye mobilterminalen T65 ble lansert i London idag. Ericsson har pakket inn alt av funksjoner og teknologi, og gitt telefonen to ting som mange vil sette pris på: Antennen er vekk, og displayet er stort, samtidig som telefonen ser liten og nett ut - i alle fall på bildene selskapet har publisert hittil.

Det loves "mobilt Internett gjennom et tastetrykk" - med andre ord skal det være enkelt å koble seg opp via WAP, både over GSM og GPRS. Dessuten har T65 EMS, Enhanced Messaging Services, det nye multimedia-SMS-formatet som gir muligheter for å sende små bilder, lyd og animasjoner til andre EMS-telefoner. Både Motorola og Siemens har stilt seg bak EMS, mens Nokia venter på MMS, som blir enda mere avansert.

Mange mobilprodusenter har stilt seg bak initiativet M-services fra GSM Association. Ifølge retningslinjene skal MMS være foretrukket, men det skal også være støtte for EMS i nye telefoner. Retningslinjene fikk forøvrig flere IT-medier til å proklamere WAP-ens død, noe som vakte latter i mange teknologimiljøer.
Mobil chatting og e-post skal friste både ungdommer og de litt voksne til å se på mobilen, men det er nok ungdomsmarkedet som er viktigst for selskapet.


Den kan kobles til Ericssons Communicam, og sende bilder direkte, dessuten kan det legges inn en skjermsparer for de stundene telefonen skal ligge på cafébordet og signalisere eierens identitet. For eksempel.

T65 vil være tilgjengelig i fjerde kvartal i år i de markeder som har GSM 900/1800, og Ericsson ser ikke bort fra at lanseringen kan komme tidligere. Vi kommer tilbake med test av telefonen, så snart den slippes her på berget.

Til toppen