Ny Napster-versjon med "fingeravtrykk"

Napster har sluppet en ny versjon av sin populære programvare, denne gangen med fingeravtrykk-teknologi som skal begrense piratvirksomhet

Napster har sluppet en ny versjon av sin populære programvare, denne gangen med fingeravtrykk-teknologi som skal begrense piratvirksomhet

Napster sliter fortsatt med å få platebransjens tillit, men lanserer nå en ny versjon av programvaren som skal hjelpe selskapet å blokkere musikk som ikke skal være gratis.

Napster Windows versjon 2.0 beta 10 er det fulle navnet på den nye utgaven, og den skal generere digitale fingeravtrykk på låtene som tilbys på brukerens maskin, ifølge en pressemelding.

Disse fingeravtrykkene genereres på forespørsel fra Napster-serverne, som deretter kan bygge opp en database med informasjon som gjør det enklere å blokkere sanger fra nettverket, på rettighetshavernes forespørsel.

Plateselskapene har ikke vært fornøyd med Napsters tidligere forsøk, da brukerne har kunnet omgå filtrene i nettverket ved for eksempel å endre filnavn på låtene de deler.

Tjenesten har slitt hardt i det siste, og en undersøkelse fra analyseselskapet Webnoize viser ifølge Silicon.com at bruken sank med 36 prosent iløpet av april.

Likevel ble det utvekslet over en milliard filer på nettverket sist måned.

Platebransjen mener Napster gjør for lite for å etterfølge rettens pålegg om filtrering av låter på nettverket, og dette siste initiativet er ment å blidgjøre dem litt mer.

Fingeravtrykk-teknologien er utviklet av det amerikanske selskapet Relatable.

Til toppen