Ny Norman-pakke sjekker sikkerheten

Det hjelper ikke å ha tettet alle hull på internett hvis døren til serverrommet står åpen. Nå har Norman lansert en web-basert programpakke for sårbarhets-analyse.

Stadig flere bedrifter ønsker å sjekke sikkerheten og sårbarheten. Men det holder ikke bare å sjekke døren og viduene, hvis Internett-serveren står vidåpen eller de ansattes sikkerhetskort ikke slettes når de slutter.

En slik komplett sårbarhets-analyse skapte gjerne en hyllemeter med papir. Sammen med et av de største konsulentselskapene i verden, EDS, har antivirus-selskapet Norman laget et programvaresystem for sikkerhetssjekk.
Les mer om Norman:
Visma-sjef skal hjelpe Norman
Liten spredning av hamskiftende orm
Skal erobre Sverige og Danmark for Norman
Programmet legges på bedriftens intranett og informasjonen fylles ut av de forskjellige ansatte med en nettleser. "For eksempel får man nå muligheten til å avdekke enheter og systemer i organisasjonen som burde beskyttes, vurdere hvor sårbare disse er i forhold til ulike sikkerhetstrusler, samt bestemme hvor mye bedriften kan spare på å iverksette mottiltak", skriver Norman. Pakken tar både for seg fysisk sikkerhet og IT-sikkerhet, for skal du være trygg må begge være i orden.


- Norman Risk Check kan karakteriseres som en avanserte sjekkliste. Et programvaresystem gjør det enklere å samle inn og vedlikeholde informasjonen, sier markedssjef i Norman Bjørn Windfeldt til digi.no.

Samarbeidsprosjektet med EDS kan skape et stort salg for Norman.
- Først skal EDS bruke programmet internt. Hvis alt går greit, skal EDS starte salget til mange av sine kunder, forteller Windfeldt til digi.no.

EDS omsatte for 18,5 milliarder dollar i fjor.

Til toppen