Ny OpenOffice øker presset

Med versjon 3 øker gratis-samlingen OpenOffice.org presset mot Microsoft Office. Her er en gjennomgang:

Ny OpenOffice øker presset

Med versjon 3 øker gratis-samlingen OpenOffice.org presset mot Microsoft Office. Her er en gjennomgang:

OpenOffice.org 3.0 ble gjort tilgjengelig i en første betaversjon denne uken. Den endelige utgaven kan ventes i september. Den kommende versjonen vil inkludere en rekke nyheter, både over og under skallet. I vår raske gjennomgang ser det meste bra ut, men da vi satte programvaren på en forsiktig prøve, gikk det ikke så bra. Men vi snakker stadig om en testversjon hvor det fortsatt vil bli lagt ned mange timer med feilfiksing.

Betaversjonen av OpenOffice.org 3.0 er i hvert fall foreløpig ikke tilgjengelig på andre språk enn engelsk. Det hindrer likevel ikke norske brukere i å få et bilde av hvordan systemet kan komme til å bli. Betaversjonen kan lastes ned fra denne siden.

digi.no har skrevet flere artikler om nyheter som finnes i dagens betaversjon eller som kan forventes å dukke opp i senere versjoner.

    Les også:

Se bilder fra installasjonen og OpenOffice.org 3.0-ekvivalentene til Microsoft Excel, PowerPoint og Word.

Har du erfaringer med OpenOffice.org, både denne utgaven og de tidligere? Hvordan synes du OpenOffice.org fungerer som alternativ til Microsoft Office? Hva er de største manglene og hva bør absolutt være med i 3.0-versjonen? Fortell om det i debatten.

Til toppen