Ny PC til kr. 2200,-

Supermarkedkjeden Wal-Mart selger nå billige PC-er med Linux. Da slipper du å betale Microsoft-lisens, og dermed blir det billig, billig, billig.

Kundene vil ha flere valg, og derfor tilbyr den amerikanske supermarkedkjeden Wal-Mart nå PC-er med operativsystemet Linux ferdig installert.

Wal-Mart har satset på Lindows, som de reklamerer med at har Linux-stabilitet og er like enkelt å bruke som Windows.

Les også:

Windows- og Linux-selskap bløffer deg
Windows-varemerket kjent ugyldig
Linux på Windows nærmer seg
Bruk dine Windows-programmer - uten Windows-lisens
Maskinene selges for mellom 2200 og 4500 kroner på Wal Marts nettbutikk. Den dyreste har 40 GB harddisk, 256 MB RAM, nettverkskort og modem, CD-brenner og Pentium 4-prosessor, og den billigste har en 10 GB harddisk, 128 MB RAM, nettverkskort og modem og kjører på en Duron-prosessor på 850 MHz.


Maskinene leveres uten skjerm.

Wal-Mart samarbeider med Lindows og maskinvareleverandøren Microtel om prosjektet, som kom i gang etter at kundene hadde etterspurt maskiner med Linux installert.

Maskinene leveres med OpenOffice, som kan behandle både Word-, PowerPoint- og Excel-filer.

Lindows-maskinene selges kun gjennom nettbutikken, og kjeden har ingen planer om å markedsføre dem i butikkene. I desember i fjor saksøkte Microsoft Lindows for brudd på merkevarereglene, men retten nektet å stoppe bruken av Lindows ("Linux+Windows").

En representant for Microsoft sier de ikke har gitt seg, og vil prøve å stoppe navnebruken for å beskytte sine merkevarerettigheter.

Til toppen