Ny rekord for iPhone

Fire millioner forhåndsbestillinger.

Ny rekord for iPhone
Fire millioner av disse er allerede forhåndssolgt. Bilde: Apple

Apple melder i dag at to nye iPhone-modellene, iPhone 6 og iPhone 6 Plus, er allerede forhåndsbestilt i fire millioner eksemplarer. Dette gjelder de første 24 timene mobilene var tilgjengelige til forhåndsbestilling.

Apple påpeker at etterspørselen overgår tilgjengeligheten av telefonene, og man må regne med at mange av leveransene vil drøye til oktober. Lanseringsdatoen i USA og et utvalg andre land er førstkommende fredag.

De fire millionene representerer en ny rekord for selskapet, selv om det er i denne omgang snakk om to nye modeller, i stedet for én. For to år siden ble det forhåndsbestilt to millioner iPhone 5-enheter i løpet av de første 24 timene.

Som kjent, de nye iPhone-modellene har mye større skjermer enn forgjengerne, overhalt design, ny, kraftigere innmat og forbedringer i kamerasensorene. Ikke minst introduserer de også mobilbetaling over NFC, noe som ble godt mottatt av flere bransjeaktører.

I pressemeldingen nevner Apple igjen at neste bølge med iPhone 6-utgivelser er 26. september, og dette inkluderer Norge.

    Les også: