Ny runde med IBM-apper til iOS

Samarbeidet fortsetter.

Ny runde med IBM-apper til iOS
Appen Ancillary Sale bør gjøre livet enklere for crewet på et fly. Bilde: Skjermbilde

Det omfattende samarbeidet mellom Apple og IBM om å utvikle bedriftsentriske apper som kombinerer Apples design og brukervennlighet med IBMs ekspertise i analyseverktøy, databaser og nettsky-tjenester. 

Flere apper er allerede lansert, og i går ble en ny runde sluppet, i det som heter MobileFirst-initiativet. 

Det er i denne omgang snakk om åtte nye applikasjoner, med særlig fokus på helsetjenester og industri.

Les også: Ruller ut MobileFirst.

Bedre helsetjeneste

For eksempel, en app som heter Hospital RN, som skal erstatte personsøkere som fortsatt brukes i mange sykehus, der leger og sykepleiere vil kunne få tilgang til pasientjournaler hvor som helst og når som helst. Det er også støtte for iBeacon-teknologi for å lokalisere pasienter, og varslinger for rask tilgang til forskjellige typer informasjon. 

En annen helsesektor-relevant applikasjon er Hospital Lead, som skal gjøre det lettere å organisere de ansatte på et sykehus, der man henter inn interndatabaser og kategoriserer dem, og lar de ansvarlige raskt organisere ansvarsområder. 

Det finnes også en applikasjon kalt Home RN, som er rettet mot hjemmesykepleiere, som skal sørge for at det er enkelt å finne frem til pasientene, finne informasjon om disse og dele informasjon mellom flere sykepleiere. 

Det kommer en app for industri som analyserer produksjonsmål, status på utstyr og lister over tilgjengelig arbeidskraft, samt varsler om eventuelle faremomenter knyttet til dårlig maskinvare.

Les også: Nå bærer samarbeidet frukter.

Det lanseres også flere applikasjoner for reisebransjen, for eksempel en løsning for flyverter som lar dem oppgradere seter og gjennomføre transaksjoner mens man er i luften. 

Det slippes også flere apper for butikkbransjen og forsikringsbransjen, der man for eksempel bruker analyseverktøy for å vurdere faren for ulykker eller andre farlige elementer i ett byområde, basert på statistikker og øvrige data som mates inn i tjenesten.