SIKKERHET

Ny skandale: 14 millioner Facebook-brukere fikk postene sine offentliggjort mot sin vilje

Foto: Facebook
8. juni 2018 - 08:26

Facebook er allerede i hardt vær på grunn av siste tids hendelser, og nå har det dukket opp enda en personvernrelatert sak som ikke akkurat stiller tjenesten i et positivt lys. På grunn av en feil har nemlig poster til millioner av brukere blitt foreslått offentlig vist uavhengig av om dette var intensjonen til brukeren.

Feilen, som skal ha rammet 14 millioner Facebook-brukere, ble nylig omtalt av Facebook selv i et innlegg på sine nyhetssider. Selskapet er nå i ferd med å sende ut meldinger til alle som er rammet av feilen.

Skal nå være fikset

I meldingene som Facebook nå sender ut til de som er rammet ber selskapet brukerne om å sjekke postene som er lagt ut i perioden fra 18. mai til 27. mai, som er den perioden feilen gjorde seg gjeldende. 

Det saken handler om er den funksjonen hvor Facebook foreslår et bestemt publikum for deling av poster, som er basert på de personene du delte innhold med sist gang. Dersom du for eksempel valgte å kun dele et bilde med Facebook-vennene sist gang, vil tjenesten automatisk foreslå å gjøre dette neste gang også. Om man har valgt offentlig deling, er det dette som vil bli foreslått.

På grunn av en feil som oppstod som en følge av at Facebook jobbet med en ny måte å dele informasjon på ble det automatisk foreslått offentlig deling på alle poster. Feilen er nå fikset, så det skal ikke være fare for nye glipper heretter, og publikumet skal nå være endret tilbake til det man har brukt tidligere.

I meldingen som mottas av de brukerne som er omfattet av glippen beklager tjenesten det inntrufne, og i innlegget på nyhetssidene sine skriver selskapet at de har fått klare signaler om å være mer transparente om hvordan de bygger produktene sine, også når ting går galt – noe de altså forsøker å leve opp til denne gangen.

Les også: Google og Facebook saksøkt for over 70 milliarder kroner samme dag som GDPR ble innført »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.