BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny standard for små hovedkort

PC-ene blir stadig mindre - og mindre skal de bli: Intel presenterer nå en kortstandard som skal være 30 prosent mindre enn dagens MicroATX-design.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. feb. 1999 - 11:15

De fleste som har bygget sin egen PC kjenner til at det finnes flere standarder for hvordan et hovedkort er designet. Stort sett alle nye hovedkort og tilhørende kabinetter lages i dag etter ATX-standarden, som er en forbedret utgave av den utbredte AT-standarden.

Men hovedkort laget etter disse standardene er relativt store. Mange ønsker seg så små PC-er som mulig uten å måtte kjøpe seg en bærbar maskin. MicroATX-standarden har vært på markedet en stund nå og gjør det enklere å lage nettopp mindre PC-er. Men likevel arbeides det fortsatt med å ta fram enda mindre standarder:

Under en kort presentasjon ved Intel Developer Forum tirsdag, viste Intel fram sitt FlexATX-hovedkort. Kortet skal være 30 prosent mindre enn MicroATX-designen, men vil komme i en rekke forskjellige fasonger. Blant annet skal det kunne integreres sammen med flatskjermer og maskiner som likner på Apples iMac.

Hovedkortet som ble vist frem under presentasjonen inkluderte ifølge The Register 810-brikkesittet, også kjent som Whitney. Det hadde også en 370-pinners kontakt for Pentium III og kontakter for PC100-minne, USB og modem.

Ifølge en representant fra Intel var kortet som ble vist fram en fullt fungerende utgave, riktignok med versjonsnummer 0.9 for designen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.