Ny styreformann i P4

Lars Uno Thulin, administrerende i Statkraft, overtar som styreformann i P4 Radio Hele Norge etter finansmannen Endré Røsjø.

Lars Uno Thulin, administrerende i Statkraft, overtar som styreformann i P4 Radio Hele Norge etter finansmannen Endré Røsjø.

Høsten har vært turbulent i radiokanalen P4. Først sa administrerende direktør Svein Larsen takk for følget etter syv års jobbing, så forsvant programsjef Svein Torgersen i protest mot varslede nedskjæringer. Nå skifter radiokanalen ut styreformannnen.

- Vi føler at det er positivt at Thulin har bedt om et møte på onsdag. Dette er nye toner, og det er vi glade for, sier Anders Tangen som er klubbleder i Norsk Journalistlags lokalavdeling i P4.

- Det er imidlertid for tidlig å si noe om dette med oppsigelser og de ansattes generelle situasjon, sier han til digi.no..

Røsjø går tilbake til vanlig styreverv i P4, mens Thulin overtar styreansvaret. Den nye styreformannen er på reise til utlandet og har ikke vært å oppdrive. Eks-styreformann Røsjø har imidlertid hele tiden signalisert, ikke minst i forbindelse med ansettelse av ny direktør etter Svein Larsen (se egen sak i høyre margen), at det er riktig å kutte ytterligere kostnader i suksessbedriften P4.

Røsjø har en betydelig aksjepost og er en av hovedaksjonærene i selskapet med rundt 13,8 prosent av aksjene. I fjor sommer hadde Røsjø rundt 18 prosent, men solgte seg ned med 750.000 aksjer i september i fjor.

De ansatte har reagert kraftig på at man kutte kostnader og personell i gode tider. I går opplyste Tangen at mellom fem og ti frilansere ikke ville få oppdrag videre.

Ledelsen fikk imidlertid ny ammunisjon til kuttstrategien i går. Styret gikk ut med et resultatvarsel hvor de meldte til Oslo Børs at de vurderer avskrivninger på mellom fem og ti millioner kroner i utviklingskostnader og aktiva etter at det var foretatt en internrevisjon ved utgangen av tredje kvartal.

Til toppen