BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny super-DVD tar 20 spillefilmer

Ved hjelp av holografisk lagring klarer forskerne å presse 20 spillefilmer på en plate i CD/DVD-størrelse. Nå er teknologien klar for å vises frem.

8. apr. 2002 - 12:02

Ny lagringsteknologi gjør det mulig å lagre opptil 20 helaftens spillefilmer på en plastskive i CD-størrelse. Nå skal InPhase Technologies vise frem den første kommersielle versjonen av denne teknologien.

ZDNet skriver at selskapet, som er et underbruk av Lucent Technologies Inc, kommer til å trekke den nye opptageren opp av hatten på et National Association of Broadcasters-show i Las Vegas denne uken.


Platen holder 100 GB data, som er lagret som en rekke hologrammer på 1,3 MB hver. InPhases Tapestry-teknologi gjør det mulig å sprenge den teoretiske grensen for lagringskapasitet på plastskiver av typen DVD, og selskapet mener også at denne lagringen er mye sikrere enn andre metoder.


Superplaten er beregnet på proffmarkedet, og det opplyses at den kan holde opptil 30 minutter høyoppløselig video.

Slike formater krever en helt annen lagringskapasitet og overføringskapasitet enn forbrukervideo, som gir mer enn akseptabel kvalitet på dagens 4,7 GB DVD-plater.

InPhase regner med å lansere frimerkestore lagringsbrikker med kapasitet på 2 GB, og kredittkort-store lagringskort med plass til 20 GB materiale.

Matsuhita Electronics i Japan har også skrytt av sine DVD-er med kapasitet på 100 GB. Disse bruker en annen type laser enn dagens DVD-brennere og spillere, men selskapet håper nok de sitter med fremtidens format for forbruker-DVD.

I tillegg har Constellation 3D Inc håp om at deres partnere vil lage produkter basert på deres Fluorescent Multi-layer Disc (FMD)-teknologi. Ifølge ZDNet skal første generasjon av FMD-skiver kunne ta 100 GB, mens selskapet håper å øke dette til sinnssvake 1 TB - noe som tilsvarer hele tusen gigabyte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.