– Ny Surface fra Microsoft 

Nettbrettet skal relanseres snart, hevder nettsted.

– Ny Surface fra Microsoft 
Surface 2 kan få en oppfølger, denne gangen med færre begrensninger. Bilde: Microsoft

Nettstedet WinBeta siterer sine kilder på at Microsoft absolutt ikke har gitt opp Surface-nettbrettet, og planlegger å slippe en ny versjon snart. 

Det er altså ikke snakk om Surface Pro, som er en fullverdig pc, og som er blitt et ganske så populært produkt. Det er bare logisk at Pro-versjonen vil få en oppfølger etter hvert. 

Det menes den rimelige Surface-varianten, som har kommet i to versjoner, begge med det begrensede Windows RT-operativsystemet. Surface 2 ble lansert i 2013, og har siden den tid ikke fått noen oppfølger. 

Microsoft har også bekreftet at de opprinnelige Surface-brettene ikke vil bli oppdatert til Windows 10, og det innebærer at Windows RT er i praksisk dødt.

Les også: Slutt for Surface 2.

Den nye Surface-varianten skal posisjoneres som et rimeligere alternativ til Surface Pro, men skal nå kjøre fullverdige Windows 8.1, og være klargjort for Windows 10.

Nye prosessorer

Det skal være basert på enten Intel Atom eller Core M-brikker, og dermed mest sannynlig ha et vifteløst design. Det åpner også for en slankere utforming.

Les også: Derfor ble Surface Mini kansellert.

Brettet skal vises frem på Microsofts Build-konferansen om en måneds tid, og slippes kort tid etter, ifølge kildene. Dermed vil forbrukerne ha valget mellom to produkter som kjøre full Windows, men som har forskjellige spesifikasjoner og kanskje utforming.