Ny systemfeil i Helseplattformen – 62 pasienter er rammet

St. Olavs hospital varslet om en systemfeil allerede i august uten at Helseplattformen AS fulgte opp. Seks pasienter kan ha fått forsinket behandling.

St. Olavs hospital har sendt bekymringsmelding til Statens helsetilsyn etter at en ny systemfeil ble oppdaget i henvisninger i journalsystemet Helseplattformen.
St. Olavs hospital har sendt bekymringsmelding til Statens helsetilsyn etter at en ny systemfeil ble oppdaget i henvisninger i journalsystemet Helseplattformen. Foto: Gorm Kallestad/NTB
10. jan. 2024 - 07:28

Sykehuset sendte tirsdag en bekymringsmelding til Statens helsetilsyn, skriver de i en pressemelding på egne nettsider. Meldingen skyldes at en ny systemfeil ble oppdaget i henvisninger i journalsystemet Helseplattformen.

Feilen gjelder 62 pasienter henvist fra Helse Møre og Romsdal og Helse nord-Trøndelag til videre oppfølging ved St. Olavs hospital, skriver sykehuset, ifølge Adresseavisen.

– Alle pasientforløpene er gjennomgått. Seks pasienter har sannsynligvis fått forsinkelse i sin utredning/behandling. Disse pasientene er kontaktet og blir ivaretatt og fulgt opp av behandlingsansvarlig ved de respektive klinikkene, står det i pressemeldingen.

Feilen gjelder forløpspasienter, hvor samme eller flere henvisninger i det samme pasientforløpet er sendt til ulike avdelinger ved St. Olavs hospital. Systemet skal dermed ha oppfattet den ene av henvisningene som en duplikat, ifølge avisen.

Apple beskyldes av EU for å utnytte sin uhyre sterke markedsposisjon og kan snart vente seg en kraftig bot, ifølge Financial Times.
Les også

FT: Apple kan om kort tid få milliardbot av EU

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.