BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny trojaner skremmer ikke Linux-gjengen

En ny trojaner infiserer Linux-maskiner og gir crackere adgang til maskinen. Men Linux-brukerne synes ikke å være så veldig bekymret.

8. jan. 2002 - 09:38
En ganske så ny trojaner spiser seg sakte rundt på nettet, og prøver å infisere Linux-bokser den finner. Men RST.b (Remote Shell Trojan.b) skremmer ikke pingvin-fansen så mye, selv om den kan åpne maskinen for onde h4X0rz.

Likevel bør brukerne være nøye med hva de kjører, skriver ZDNet.
Trojaneren er en mer kompleks variant av RST som lagde litt bråk i fjor høst. RST.b har vært diskutert rundt omkring en stund nå, og om du er på leting etter en grundig analyse av ondskapen, anbefales det å ta en titt på utredningen på SecurityFocus´ sider.


Trojaneren sprer seg ved at brukeren åpner en infisert binærfil, som åpner et remote shell og lar uvedkommende slippe til på maskinen.

Ifølge ZDNet er Linux-distributør Red Hat Software av den oppfatning at RST.b er en liten trussel mot brukerne, siden den må kjøres av root-brukeren - noe som er mer uvanlig på Linux-maskiner enn under for eksempel Windows.

Mens Windows-plattformen har lassevis av aggressive virus som angriper med uforminsket kraft hver eneste dag i året, er det heller skralt med slikt på Linux. Det har vært et par ormer, men ingenting skummelt. Virusanalytiker Eric Chien i Symantec var heller ikke redd for forrige versjon av RST, men understreket at trojaneren beviste hvordan Linux-plattformen er sårbar på samme måte som andre operativsystemer.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.