Ny utgave av BeOS

Be annonserte onsdag en oppgradert utgave at sitt operativsystem BeOS. Nyhetene er først og fremst bedre maskinvarestøtte, men det er også inkludert flere nye applikasjoner.

BeOS, nå i Release 3.2, skal kunne kjøre på et større antall datamaskiner enn tidligere. I tillegg til forbedret maskinvarestøtte, har den nye utgaven av operativsystemet også fått forbedret tilgang til filformater som gjerne brukes i Windows og på andre plattformer. Det skal også være inkludert en forbedret utgave av NetPositive nettleseren til Be. Den nye utgaven skal også gi raskere animasjoner og ha forbedret støtte mot PC-filsystemene FAT16 og FAT32.

BeOS ble opprinnelig laget for å kjøre på PowerPC-baserte systemer. Men etter Apples avgjørelse om å eliminere Mac-klonene og å hindre tilgang til informasjon om Apples G3-plattform, ble Be tvunget til å utvide satsingsområdet. Selv om BeOS nå kan kjøre på noen systemer med PowerPC 750 oppgraderingskort, kan den fortsatt ikke kjøre på Power Macintosh G3-systemer.

Den nye utgaven støtter nå også PowerPC 603ev prosessorer og flere Pentium-baserte hovedkort enn tidligere.

BeOS lider fortsatt under mangel på gode applikasjoner, spesielt når det gjelder PC-utgaven. Dette til tross for at flere programvareprodusenter nylig har kommet med blant annet programvare for 3D-animasjon og videoredigering.

Den nye utgaven av BeOS blir i disse dager demonstrert blant annet under CeBIT Home-messen i Hannover i Tyskland.

(Kilder: News.com, Be Inc.)

Til toppen