Ny utgave av Raspberry Pi

Knøtt-pc med en rekke utbedringer, til samme lave pris.

Ny utgave av Raspberry Pi
Slik ser det nye kretskortet ut. Bilde: Raspberry Pi Foundation

Mikrodatamaskiner er fremdeles populært, og konkurransen tilspisser seg for tiden: For bare noen uker siden ble det lansert et kraftigere alternativ til Raspberry Pi (kalt HummingBoard) som bruker et lignende format, men som har en mer fleksibel utforming med støtte for oppgradering av visse elementer.

Og det finnes fra før andre aktører, som Arduino eller BeagleBone, der fellestrekket er lave priser og spennende muligheter for eksperimentering.

Nå slår Raspberry Pi tilbake. Raspberry er tross alt navnet som på mange måter ble synonymt med miniatyr-pcer, med sin revolusjonerende pris og enkle utforming.

I dag bekrefter Raspberry Pi Foundation at de kommer med en ny versjon av den populære Model B, som skal gi brukerne flere etterlengtede nye funksjoner.

Den nye maskinen er ikke en Raspberry Pi 2, presiseres det, og den nye utgaven kalles bare for Model B+.

Nyhetene er først og fremst flere USB-porter, nå tilsammen fire stykker. Dessuten har den nye versjonen av maskinen flere GPIO-pinner (General Purpose Input Output), nå 40 stykker. En leser for Micro SD-kort er nå også på plass, samt redesignet lyd og bilde-utgang, som også lover bedre lyd. Siden utformingen på kretskortet er noe endret, kan det imidlertid ikke loves full kompatibilitet med alle eksisterende etuier.

Spesifikasjoner som prosessor og minne (512 MB) er likt med Model B. Også programvaren er den samme.

Raspberry Foundation sier at de vil fortsette å produsere den eksisterende Model B-utgaven så lenge det er etterspørsel, men Model B+ er allerede i salg. Den koster like mye som originalen, altså 35 dollar.

Les mer om: