Ny VBS-orm smitter Gnutella-brukere

VBS-script er små programmer som har vært populære for å lage virus rettet mot Outlook-brukere. Nå har en virusskaper overført problemene til andre programmer.

ZDNet News skriver at antivirusfirmaet Trend Micro har sluppet en virusadvarsel. Viruset er en såkalt orm, og fungerer på mange måter likt både Melissa og ILOVEYOU, men smitter helt annerledes. Ormen har muligens vært ment for å ødelegge, men heldigvis er den lite annet enn ubehagelig i virkeligheten.

En smittet bruker vil finne 23 Visual Basic Script filer på maskinen sin, for eksempel Pamela Anderson movie listing.vbs, collegesex.vbs, Battlefield Earth.vbs, Napster Metallica Crack.vbs and NSync.vbs. Når en Gnutella-bruker laster ned en av disse og dobbelklikker på filen for å starte den vil vedkommende bli smittet, og vil selv dele ut de 23 VBS-filene. Brukere som ikke starter denne filen vil ikke bli smittet.

Trend Micro legger vekt på at det ikke har blitt rapportert noen infeksjoner ennå, men velger likevel å publisere advarselen.

Til toppen