Ny versjon av Visual Studio på trappene

Slippes rett før Windows 10.

Ny versjon av Visual Studio på trappene
Visual Studio 2015 inneholder blant annet en Android-emulator. Bilde: Microsoft

Den nyeste versjonen av Microsofts Visual Studio, det integrerte utviklingsmiljøet som gjør det enkelt å utvikle apper for Windows, Android og iOS, blir snart rullet ut. Og nå bekrefter Microsoft når den faktisk kommer. 

Visual Studio 2015 slippes den 20. juli, bare ni dager før Windows 10 lanseres. 

Den nye utgaven av utviklingsmiljøet har flere relevante forbedringer, spesielt med tanke på at det fokuserer på kryssplattformutvikling, med nevnt støtte for tre mobile plattformer.

Det kommer også en versjon som støtter utvikling på Linux og Mac.

Det er også integrert støtte for spillutvikling takket være avtaler med spillmotorene Unity, Unreal og Cocos2D. 

Visual Studio 2015 har også nye diagnostikk- og debugging-verktøy, støtte for utvidelser, samt mange flere forbedringer til grensesnittet og ytelsen.

Litt ventetid for noen

Microsoft påpeker at siden Visual Studio 2015 kommer noen dager før den endelige versjonen av Windows 10-utviklingsprogramvaren, vil den ikke fungere sammen med tidligere versjoner av SDKen for det nye operativsystemet. Selskapet anbefaler utviklerne som jobber med universalapper å vente disse ni dagene med å installere den endelige versjonen av Visual Studio.

Les også: Nå kan du lage universielle Windows-apper.

Visual Studio 2015 vil finnes i to abonnementsvarianter, såkalt Enterprise og Pro. Det vil også finnes en frittstående versjon som skal koste 499 dollar.