Ny virus-orm i omløp

En ny virus-orm sprer seg på Internett, med lovnader om møter med det annet kjønn. Men Matcher oppfyller ingen ønsker, den foretrekker å fylle innbokser.

En ny virus-orm sprer seg på Internett, med lovnader om møter med det annet kjønn. Men Matcher oppfyller ingen ønsker, den foretrekker å fylle innbokser.

En ny virus-orm går rundene i verdens e-post-systemer. Denne har tittelen Matcher, og angriper - som så mange ormer før den - brukere av Outlook og OutlookExpress. Virus-ormen er skrevet i Visual Basic og distribueres som en eksekverbar fil (.exe), og det er dermed bare Windows-baserte datamaskiner som er utsatt.

Ifølge Symantec vil Matcher sende seg selv til alle i adresseboken om man gjør den tabben å dobbelklikke på programmet, som kommer som vedlegg i e-posten.

Men det er bare starten. For Matcher sender seg selv til alle i adresseboken din hvert eneste minutt deretter, skriver selskapet i en virus-oppdatering. Dermed ligger det an til sprengte mailservere og innbokser om folk ikke passer på.

Ormen har altså tittelen "Matcher", og i teksten står følgende:

"Want to find your love mates!!! Try this its
cool... Looks and Attitude Maching to opposite sex."

Ifølge danske Telia Security Group er Matcher avhengig av at Visual Basic-komponenten MSVBVM60.DLL er installert.
Matcher.exe droppes ned i systemmappen, og modifiserer registeret slik at koden gjenaktiviseres hver gang maskinen startes.


Den modifiserer også autoexec.bat med følgende linjer:

echo off
echo from: Bugger
pause

Dette gjør at teksten "from: Bugger", blir vist på skjermen ved oppstart, og at man må trykke mellomromstasten for å komme videre.

Ormen går også under disse navnene: W32/Matcher@MM, Troj_Lovematcher.worm, bugger, og I-Worm.Matcher, og de fleste antivirus-selskapene ser ut til å ha lagt ut oppdateringer som sikrer systemene mot denne virus-ormen.

Til toppen