Ny Windows 10 kan testes i dag

Nye applikasjoner og grensesnitt-forbedringer.

Ny Windows 10 kan testes i dag
Nye testversjoner av Windows 10 for både desktop og mobil er tilgjengelige. Bilde: Microsoft

Microsoft har sluppet nok en testversjon av sin kommende Windows 10, som igjen introduserer en del nye applikasjoner og funksjoner, men som tradisjonen tro inneholder også visse feil og ustabiliteter. 

Blant de mest relevante nyhetene er nye applikasjoner for epost og kalender. Det loves forbedret ytelse, mens grensesnittet er relativt kjent, fordelt på tre separate kolonner. Epost-appen støtter bevegelser som man kan tilpasse selv, og brukes til funksjoner som sletting, flagging og flytting av meldinger. Det er også støtte for rike Word-funksjoner i epost-meldinger. Begge appene skal støtte kontoer som Office 365, Exchange, Outlook.com, Gmail og mer.

Les også: Nå kan du teste Microsofts nye nettleser.

Videre er det forbedringer til Startmenyen, oppgavelinjen og varslingssenteret. Det er flere visuelle justeringer, man kan endre størrelsen på Startmenyen, og av/på-knappen er flyttet.

Mer berøringsvennlig

Det er også nyheter i Continuum-grensesnittet som skal sørge for sømløs funksjonalitet om man bytter mellom tastatur og berøringsmodus. Oppgavelinjen skal være bedre optimalisert for nettbrett-bruk, og elementer som Startmeny og Cortana blir større og lettere å berøre når man bytter modus. 

Man skal også kunne opprette så mange virtuelle skrivebord som man ønsker. 

Det loves også flere mindre bugfikser og justeringer for blant annet Project Spartan. 

Samtidig advares det mot større og mindre feil. Oppdateringen til den nye versjonen er tilgjengelig via såkalt «Fast Ring», altså oppdateringer for de litt modigere brukerne, og rulles ut til «Slow Ring» litt senere, når den er mer gjennomtestet. 

I går ble det også sluppet en ny testversjon av Windows 10 for mobiler, denne fokuserer på å fikse feil som dukket opp i den forrige versjonen. Blant annet kan man nå aktivere flymodus og deaktivere dataforbindelser.

Les også: Nå er Spartan klar for mobil.

Det er fortsatt uavklart når nøyaktig Windows 10 kommer, men for få dager siden avslørte prosessorprodusenten AMD at lanseringen skal skje sent i juli. Dette er ikke bekreftet av Microsoft selv, som kun oppgir «sommeren» som planlagt lanseringstidspunkt. 

Neste uke går den store Build-konferansen til Microsoft av stabelen, og vi forventer mange flere Windows 10-nyheter derfra.