Ny Windows 10-versjon klar til testing

Oppdatering endelig rullet ut.

Ny Windows 10-versjon klar til testing
En fersk versjon av Windows 10 er tilgjengelig for testere. Bilde: Microsoft

Det tok sin tid, men Microsoft har endelig sluppet en ny testversjon av Windows 10. Den forrige testutgaven ble rullet ut i januar, og siden den tid har selskapet lovet å øke frekvensen på nye versjoner.

Versjon 10041 ble ferdigstilt hos Microsoft sist fredag, og er per nå tilgjengelig for eksisterende testere som har valgt den raske måten å motta nye versjoner på. Det vil si at oppdateringer kommer oftere, men er mindre gjennomtestet.

Det er flere forbedringer som vil være umiddelbart merkbare for brukere av Windows 10: 

Startmenyen er blitt fikset på, den kan blant annet gjøres gjennomsiktig og det er enklere å flytte på applikasjoner.

Man kan dra vinduer til de virtuelle skrivebordene, noe som er blitt mye etterspurt av testere. Virtuelle skrivebord som utvider arbeidsflaten er en av de større nyhetene i Windows 10, og nå skal bruken av disse bli enda mer brukervennlig og fleksibel. Fra før måtte man høyreklikke på det relevante vinduet og bruke en meny for å flytte det til et annet skrivebord.

Mer internasjonal Cortana

Den digitale assistenten Cortana får nå også støtte for flere markeder, nemlig Kina, Storbritannia, Frankrike, Italia, Tyskland og Spania. Microsoft påpeker at Cortana er fortsatt uferdig, og man skal forvente flere forbedringer i tiden fremover.

Her er minimumskravene for å kjøre Windows 10.

Det er flere forbedringer i bildeappen, både når det gjelder ytelse og støtte for formater. 

Låseskjermen vil nå vise tips og triks for bruken av Windows 10, for nykommere som føler at de trenger mer opplæring. 

Det er også inkludert flere mindre justeringer og forbedringer i grensesnittet, og appen for tilbakemeldinger Microsoft ønsker å samle inn fra brukere har også fått nye funksjoner. 

Samtidig advarer Microsoft selvsagt at det er fortsatt mange bugs, feil og ustabiliteter.

Ingen ny nettleser

En ting som fremdeles mangler i den nye versjonen er den nye nettleseren, Spartan. Microsoft lovte i januar at den ville være klar for testing i løpet av noen måneder. Det er tydeligvis å smøre seg med litt mer tålmodighet.

Microsoft lover også en ny testversjon av Windows 10 for mobiler relativt snart.

Slik blir du Windows 10-tester.