IT-BRANSJEN

Nyansatte fikk ikke betalt for helgekurs

Da Sopra Steria arrangerte helgekurs, ble nyansatte oppfordret til å delta. De fikk likevel ikke betalt for kurset, melder E24.

Sopra Steria har gjennomført kursene i nyansatt-programmet siden 2002.
Sopra Steria har gjennomført kursene i nyansatt-programmet siden 2002. Foto: Sopra Steria
18. mars 2024 - 07:59

240 nyansatte var invitert på en oppstartssamling for nyansatte i Sopra Steria. Samlingen varte fra fredag til lørdag, men de ansatte fikk ikke betalt for helgearbeidet. Det melder E24.

Samlingen på Gardermoen forrige fredag og lørdag, var en del av et såkalt Accelerate-program for nyutdannede i Sopra Steria.

– Forventninger til konsulent-rollen

På programmets egen Instagram-profil beskrives samlingen med «superflinke foredragsholdere» fra Sopra Steria som hjalp de nyansatte med hvordan de skulle strukturere problemløsning, gode tips for å lykkes som konsulent og «at det er lov å gjøre feil».

Målet med samlingen var at «konsulentene skulle bli kjent Sopra Steria sine forventninger til konsulent-rollen». Likevel var opplegget ulønnet.

– Det er frivillig å delta, vi har fått gode tilbakemeldinger fra deltagerne gjennom disse årene og vi oppfordrer alle nyutdannede til å være med, skriver Kristin Blix-Elton, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Sopra Steria, i en e-post til E24.

Hun forteller videre at de ønsker at alle de nyutdannede skal delta, og at selskapet legger mye tid og penger i å arrangere helgekurset.

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet har fra 2007 hatt sitt hovedkontor i Lillesand i Agder.  Myndighetsorganet ledes i dag av Pål Wien Espen, og de har i dag rundt 160 medarbeidere.
Les også

Disse vil bli leder i Nkoms IT-avdeling

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.